onsdag den 31. juli 2013Hvad er naturlig hudpleje?


Den aller væsentligste forskel er de olier, der er i produktet.

Creme består hovedsageligt af olie og vand. Naturlige olier er pressede af frø, kerner eller nødder. De indeholder essentielle fedtsyrer, vitaminer og sporstoffer som kroppen kan genkende og bruge. 


Den olie, der anvendes i konventionelle cremer, kalder man mineralsk olie - en olie, der er udvundet af terpentin. Den er billig, lugtfri og holder evigt - jeg kalder det en 'død' olie, den indeholder nemlig intet godt for din krop.

Naturlige olier er lavet af planter der skal gro, høstes og presses. Det tager tid og samtidig har disse olier en begrænset holdbarhed - ligesom du kender det fra spise-olierne hjemme i dit køkken.

Jeg ser konventionel hudpleje som fast-food for huden - det føles umiddelbart fint, men indeholder ingen gode ingredienser - modsat de naturlige olier, der helt naturligt indeholder en masse næringsstoffer, anti-oxidanter og aktive stoffer som huden kan genkende/afkode og anvende.

Hvad er forskellen på 'naturlig' og 'økologisk' hudpleje?
I økologisk hudpleje er der økologiske ingredienser, altså ingredienser, der er dyrket økologisk. Dvs. at ingredienserne er dyrket efter økologiske principper, bl.a. uden brug af sprøjtemidler eller at ingredienserne er vildthøstede.

Naturlige ingredienser er ingredienser, der stammer fra naturen. Et produkt kan således godt være naturligt uden at være økologisk.

Ydermere kan produkter være certificeret økologiske -  dvs at der er certifikat på, at produktet lever op til de krav som økomærket står for. Vil du vide mere om økomærker, kan du læse videre her.

Vidste du, at Svanemærkede og Astma-Allergi-mærkede produkter kan være 100% syntetiske? Svanemærket er et miljø-mærke og Astma-Allergi-mærket vurderer udfra en allergirisiko. 

Eksempler på naturlige olier
Hybenrosekerneolie (højt indhold af beta-caroten, lycopen og C-vitamin)
Mandelolie (højt indhold af E-vitamin, magnesium, calcium og D-vitamin)
Jojobaolie (E-vitamin, B-complex vitaminer, silia, chrom, cobber, zink og jod)
Tidselolie (Højt indhold af vitamin E og K)
- der er et væld af olier, dette er et lille og helt ufuldstændigt udvalg :-)

Alle naturlige olier har forskellige indholdsstoffer og forskellig duft og grad af absorbering, derfor indeholder de fleste cremer en blanding af flere forskellige olie-typer, for at give den helt rette effekt og følelse på huden.

Jeg synes, at et er ganske vidunderligt, at man med de naturlige olier kan pleje krop, ansigt negle og hår 100% naturligt og med fantastisk effekt. 

Al vores hudpleje indeholder naturlige olier - du kan vælge og vrage lige her 

No Comments Yet, Leave Yours!