Pigmentpletter - hvad kan du gøre?

torsdag den 10. september 2015


Pigmentpletter er en hudproblematik vi ser mere og mere.

De mørke hudplamager, der synes på ansigt, hænder, dekolleté og skuldre kommer fra solens UVA stråler, der trænger dybt ned i huden.

UVA stimulerer hudens pigmentceller, melanocytter, til at producere pigment, Melanin. Dette giver dig en solgylden farve, men også de uønskede mørke plamager, som kan opstå over en årrække.


Solskader, du opdager nu, kan godt have sine rødder 20 år tilbage i tiden. Samtidig bliver huden mere 'ustruktureret' efterhånden som vi ældes, og melaninen i huden kan have en tendens til at klumpe sig sammen.

Hormoner spiller også ind - p-piller eller graviditet ændrer hormon-niveauerne, og når huden udsættes for sollys kan det give mørk pigmentering især på pande og overlæbe.

Hvad kan du gøre mod pigmentering?

Vi kommer ikke uden om C-vitamin - der er en stjerneingrediens, når vi taler hudpleje generelt, men hudpigmentering i særdeleshed. Vitamin C hæmmer pigment-syntesen ved at hæmme tyrosinase (der er et stof involveret i at danne melanin) - og C-vitamins hudlysnende effekt er veldokumeteret. Derfor er det en ingrediens, der går igen i alle hudplejeprodukter, der skal virke mod pigmentering.


Lysnende cremer

Tre gode serie mod pigmentering er NUORI - en stærk C-vitamin-rig serie og Jurlique Purely Bright Serie, der indeholder Kakadu-blomme, en australsk frugt med verdens højeste indhold af C-vitamin.
Ren Radiance Serie med frugtsyre-peeling og lysnende ingredienser.Acne-ar

Selvom din akne er forsvundet for år siden, kan arene være en irriterende reminder på fortidens hudproblemer. Arene vil typisk ses der, hvor der har været dybe, cystiske urenheder. 

Er du mørk i huden vil dine ar være mørke, hvorimod lysere hud vil have en tendens til røde ar.

Dine ar vil blegne over tid, men du kan speede processen op og give din hud en kærlig hjælpende hånd.

Exfolier: Blid eksfoliering fjerner døde, skadede hudceller.
Pleje: Hybenrosekerneoile er et lille vidundermiddel i behandling af ar. Vi anbefaler meget gerne 
Pai Rosehip BioRegenerate Oil. Hybenrosekerneoile virker på ar takket være den høje koncentration af Trans-Retinsyre, der leverer Pro-Vitamin A til huden og hjælper den med at hele. Brug 2-3 dråber på let fugtig hud 3-4 gange om ugen.


Kemisk Peeling

Vi er jo fortalere for naturlige ingredienser - og Schrammek GreenPeel er en unik dybdegående peeling (som vi har skrevet om i bloggen tidligere - se indlægget her). På pigmentering kan man få enestående resultater med en målrettet plan. Se bare billederne af Malin herunder. Efter 4 gange GreenPeel Energy

Det er en behandling, der kan mærkes flere dage efter og en kyndig, veluddannet behandler er et must. Kristin fra klinikken på Østerbro er certificeret Schrammek-behandler, og har lige været på Schrammeks hovedkontor i Tyskland for at blive endnu dygtigere. Du kan se vores GreenPeel-behandlinger her.

UV-beskyttelse

Pigmentpletter forværres af solen. Punktum. Derfor er solfaktor et must, hvis du døjer med pigment-problemer. Jeg ville selv vælge naturligt filter (i modsætning til kemisk filter) - når det bruges hver dag. Jeg er selv meget glad for Balance Me Natural Protection BB Cream SPF 25 - som jeg lægger en smule mineralpudder over. Den giver en fin jævn hud, og ser meget naturlig ud.


Dækkende foundation

Du kan altid dække pigmentpletter med foundation - og de fleste rene mineralpuddere har solfilter i som en gratis - og naturlig - bonus. 

Vi fører mange mærker, der alle har deres specifikke fordele og er rettet mod forskellige hudtyper.

Vil du have råd der passer til dig, så skynd dig ned i en af vores butikker. Eller skriv til mig herunder...

PS: Billedet i toppen er tvillinger på 65 år - den ene er ryger og har opholdt sig mere i solen end sin søster. Vildt, ik?

1 kommentar: