Udrensning & detox

torsdag den 3. september 2015

Detox er et hypet ord - og der er mange holdninger for og imod detox.

For mig betyder detox at hjælpe kroppen med at udskille giftstoffer hurtigere og mere effektivt, end den ville gøre på egen hånd. Det gør jeg ved at spise og drikke fødevarer, der er mindre belastende for kroppen i en periode.

Små ændringer med lidt sundere vaner og nogle få ændrede skønhedsrutiner kan have stor effekt på mit velbefindende og udseende.


Indvortes

  • Start dagen med et stort glas vand (gerne varmt) med saften af 1/2 citron lige når du er stået op. Citronsaften indeholder vitaminer, styrker dit immunforsvar, stimulerer leveren og fremmer et basisk miljø i kropen
  • Erstat (noget af) kaffen med vand og urtete - drik mere vand i løbet af dagen - eller drik et glas vand hver gang du drikker kaffe/alkohol. De populære Pukka Te har mange velsmagende varianter af urte te.
  • Spis så rent som muligt - lav din mad selv af gode råvarer, gerne af grønt i dansk sæson
  • Reducer salt og sukker indtag
  • Tag et tilskud af gode olier - jeg anbefaler MK Olie; der gavner hormonbalancen og stabiliserer blodsukkeret

Udvortes


Tørbørstning

Old-school tørbørstning med en stiv børste fremmer lymfernes funktion, fjerner døde hudceller og stimulerer blodcirkulationen. Du skal børste 1-2 gange om dagen på tør hud og altid børste op mod hjertet. Tørbørstning kan man blive helt afhængig af - det giver et umiddelbart løft i energien og vækker din hud med det samme. Derudover vil huden få et sundere udseende og blive strammet op. Vi sælger den smukke tørbørste fra Karmameju

Vil du gå skridtet længere, kan du prøve tørbørstning med den Ioniske Tørbørste - en børste med kobber-tråde, der i tillæg til de ovennævnte fordele ilter blodet mere effektivt ved at skabe negative ioner under børstningen. Du vil opleve hurtigere restitution, bedre fordøjelse og et mere stabilt nervesystem. 

Jeg kan selv godt lide at tørbørste efter en lang dag - så bliver kroppen vækket igen og jeg mærker ny energi, så aftenen ikke går helt i sofa.

Sugekopper 

Affaldsstoffer kan ophobe sig i huden og vise sig som hårde knuder/buler - det vi kender som cellulite. Sugekopper arbejder dybt i bindevævet og løsner ophobede affaldsstoffer.

Teknikken består i at der dannes et undertryk i sugekopperne, som trækker affaldsstofferne ud i blodet, hvor de forarbejdes af kroppen og udskilles, som normalt (gennem sved, urin, afføring).

Når du starter med at bruge sugekopper, vil det i starten være forbundet med ubehag og måske endda smerte, da huden kan være meget knudret. Du kan styre hvor kraftigt et undertryk du vil lave med sugekoppen, så gå lidt blidere til værks i starten, så kan du altid øge 'suget' senere.

Søg altid for at huden er godt smurt ind i olie, så sugekoppen kan glide ubesværet over huden.
På ben og arme skal du altid føre sugekoppen op mod hjertet, så arbejder du med veneklapperne og ikke imod dem.

Brug sugekoppen 2-4 gange om ugen og kør 3-6 gange over det samme område. Drik godt med vand / urtete.

Bruger du sugekopper regelmæssigt vil du få glattere hud, fri for knudrede og smertefulde buler. Du vil også reducere omkredsen - særligt på lår, er dette for mange en ønskværdig bivirkning.

Vi har lige fået sugekopperne fra Cellucup på hylderne - små silikonekopper, der presses sammen og sættes på huden, hvorefter de køres i baner op mod hjertet.
Før - og efter 1 måndes brug af Cellucup
Vi vil gerne hjælpe dig til sundere vaner, der viser sig som smukkere hud. Kom ind og få en snak om din hud - så finder vi sammen en rutine, der vil gavne dig.No Comments Yet, Leave Yours!