Derfor skal du tørbørste

tirsdag den 2. februar 2016

Tørbørstning - det nye sort?

Tørbørstning er in. Den stive børste, der minder om en heste-strigle ses lovprist alle vegne, med god grund.

I øko- og helseverdenen er det ikke noget nyt - tørbørstning med hamphandske, saunaens birkerispiskning og den træ-uld som udleveres i nogle spa-steder læner sig alle op af samme filosofi; stimulering af blodcirkulationen.

Hvordan bruger man en tørbørste?

Børsten bruges før bad, på tør hud med lette, lange strøg op mod hjertet. Start med fødderne - også gerne under fodsålerne, og arbejd dig opad, altid i lette strøg op mod hjertet. På maven køres der i en cirkel med uret.

Du skal ikke trykke hårdt. Huden skal ikke blive hummer-rød, og det må ikke gøre ondt. På sår og skrammer skal du ikke børste. Det tager ikke nødvendigvis lang tid, bare et par minutter.

Derefter går du i bad og bruger herefter din foretrukne creme eller kropsolie. 


Hvad sker der med kroppen, når man tørbørster?

Centralnervesystemet stimuleres og for de fleste, vil dette være forbundet med en følelse af velvære. Ligesom når du har dyrket sport eller taget et koldt bad. Huden vil rødme let, en rødme, der hurtigt fortager sig.

Du vil føle dig opfrisket og let - ikke en dårlig måde at starte dagen på.

Lymfekirtlerne støttes i deres funktion - lymfesystemet hjælper kroppen af med affaldsstoffer og er en del af kroppens forsvar imod infektion og sygdom. 

Børstningen vil fjerne døde hudceller og gøre huden sundere at se på og føles glattere & blødere.

Det er ikke entydigt om tørbørstning virker på cellulite - men hvor ville det være skønt hvis det var tilfældet. Jeg giver det selv en chance.Vedligehold af din børste

Del ikke din børste med nogen, den er kun til dig. 

Børsten holdes ren ved at banke den med børstehårene nedad på et fladt underlag. Børsten skal ikke vaskes eller gøres våd.

Vi sælger de smukke kvalitets-børster fra Karmameju - du kan se dem her.

Har du erfaring med tørbørstning? Del gerne dine oplevelser her...No Comments Yet, Leave Yours!