Effektiv peeling med AHA syrer

søndag den 20. november 2011

Peeling med AHA syrer er blevet mere populært, og indenfor naturlig hudpleje er der i løbet af det seneste år kommet en del nye produkter på markedet.

Ordet 'AHA-syre' lyder frygtelig kemisk og avanceret, men faktisk har man plejet huden med AHA syrer i tusindvis af år - Cleopatra siges at have badet i mælk (mælkesyre) for at få en smukkere hud. I dag tilsættes AHA syrer i renseprodukter, masker og plejeprodukter.

AHA syre udvindes af frugt- eller mælkesukker og oftest er det glykolsyre (fra sukkerrør), Lactic Acid (mælkesyre) og Citric Acid (fra citrusfrugt) man finder i produkterne på vores hylder.

Hvordan virker AHA syrer?
AHA syre eksfolierer huden - men uden at der er skrubbepartikler i produktet. De er således en mildere peeling for huden end at eksfoliere huden med grove korn, der sliber/gnubber de døde hudceller af.

AHA syrer løsner 'limen' mellem hudcellerne i det øverste hudlag, så friskere, nyere hud kommer til syne. AHA syre kan mindske fine linier, gøre huden glattere og fremme en mere ensartet hudtone.

Efterhånden som vi ældes bliver hudcellernes fornyelsesprocess langsommere, og derfor kan en ældre hud med fordel anvende AHA syre, enten som en del af en ugentlig rutine eller som en 'kur' - hvor AHA syrer bruges intensivt i en periode.

Typisk vil en maske med AHA-syrer skulle sidde på huden i 5-10 minutter hvorefter den skylles af. Man kan opleve, at det prikker i huden og at huden har en let rødme bagefter.

Bivirkninger
AHA syrer kan virke irriterende på huden, så hvis rødmen ikke er aftaget 30 min. efter brug af produktet, skal man ikke anvende produktet igen.

Øget sensitivitet overfor solen er meget almindelig og det er derfor MEGET vigtigt at man bruger en høj solfaktor når man anvender produkter med AHA-syre. Dette gør efterår og vinter de optimale årstider til AHA-syre anvendelse.

No Comments Yet, Leave Yours!